Geluiden

Uw systeem maakt vreemde/ongewenste geluiden

Wat voor een soort geluid maakt het systeem:
– Een snel tikkend geluid
– Een irritant ratelend geluid
– Een gierend geluid
– Een borrelend geluid

Snelle tikken
Het tikken komt voort ‘uit’ het zwarte blokje dat bovenop het systeem gemonteerd is, u kunt dat horen en/of voelen – pas op het blokje kan erg heet zijn. Als u dit vaststelt, dan is de magneetklep kapot en zal vervangen moeten worden.

Deze is te verkrijgen in onze webwinkel, kijk goed welk voltage u nodig heeft en wat voor een model. Op het zwarte blokje staat meestal het voltage van het systeem. Staat dat daar niet kijk dan naar het voltage van uw voeding.


Gierend geluid
Als u een gierend geluid hoort, dan wijst dat op een defect in de pomp. Dan heeft in een (recent) verleden de pomp waarschijnlijk droog gelopen en is deze verbrand. U kunt vaststellen of het de pomp betreft door uw oor aan de voorzijde, rechtsonder op het vat te leggen, de pomp is direct daar achter geplaatst.

Dit probleem komt bijna alleen voor bij de 24Volt pomp omdat deze geen droogloopbeveiliging heeft.

De pomp zal moeten worden vervangen, u kunt kiezen uit twee modellen de 12Volt (vierkante) pomp en de 24Volt (ronde) pomp.

LET OP: u kunt de in de website verkrijgbare ’16-meterpomp’ ALLEEN gebruiken om een kapotte pomp in de speciale bijgeleverde rvs unit gebruiken, deze past NIET in het vat!

Voor het vervangen van de pomp is een speciale beschrijving beschikbaar – volgt


Ratelend/zoemend geluid
Als u een irritant ratelend geluid hoort als het systeem in werking is, dan is het zeer waarschijnlijk dat de pomp in de behuizing tegen het vat aan ligt te resoneren. Niet verontrustend maar wel irritant…

Dit probleem komt nogal eens voor bij de 24Volt pomp omdat deze niet helemaal goed in het pomphuis past. Helaas hoort dit euvel bij het ontwerp van dit systeem. U kunt controleren of het werkelijk de pomp is die resoneert door uw oor op de voorzijde van het vat – rechtsonder te leggen, u zal het dan heel duidelijk horen.

Dit probleem is op te lossen, u volgt dezelfde procedure voor het vervangen van de pomp, echter u brengt wat extra dempende isolatie aan rondom de uitstroomopening van de pomp, daar waar deze tegen het vat aan ligt.


Borrelend geluid
Dit geluid kan voorkomen als het water naar het vat terugstroomt, dit geluid hoort bij de werking van het systeem.